Of je nu houdt van een interieur met een exotische uitstraling, een modern Scandinavische look of juist een interieur met mooie rauwe elementen, de Bamboo Orchid voelt zich overal thuis! Door de keuze uit de verschillende kleuren kun je eindeloos variëren en is er altijd een Bamboo Orchid die mooi bij jou en je woonstijl past. Benadruk jou stijl met een bijpassende pot!

Exotic Botanique

De exotische uitstraling en geur van de Bamboo Orchid past perfect in de Exotische Botanische trend. De Bloomin’ Orange en de Sweet Pink voelen zich hier dan ook helemaal thuis. De pittige oranje en de speelse roze-witte orchidee passen prachtig in het zachtroze, blauwe en pittige zeegroene kleurenpallet. Messingkleurige potten met exotische prints of glazen potten met een metallic glans geven de orchidee de juiste look. In deze trend combineer je de orchidee met andere planten die zo uit de jungle lijken te komen. Een echt statement maak je door voor de intense paarse tint van een Mystic Purple te kiezen.

Stylingidee: knip een bloem af en lijst het in een glaslijstje in. Zo wordt de orchidee een levend schilderij.

Minimal

De pure eenvoud en schoonheid van de Pure White Bamboo Orchid komt in een minimalistisch en modern interieur heel mooi tot z’n recht. Een groep planten in een grote schaal op tafel of als een enkele plant in een strakke witte of zwarte pot op een console wordt zo een echt statement in het interieur.

Scandinavian Pastels

In een Scandinavisch interieur met lekker veel planten zet je de Bamboo Orchid in potten bij elkaar. Het is niet meer alleen wit, grijs en hout wat je ziet maar er mag een subtiele aanvulling van zachtroze, terra en beton bij. Lekker eigentijds. Roze keramiek, een oude terracottapot in een kom en stoere gladde betonnen pot worden een hele verzameling op een tafel of in een kastje.

In een interieur met een Scandinavische look kunnen naast de Pure White, Sweet Pink en Sparkly Champagne, een paar potten met  Mystic Purple of een knallende Bloomin’ Orange lekker verfrissend zijn. Plant ze in stoere betonnen potten dan passen ze goed in de Scandinavische stijl.

Botanisch industrieel

Ook in een stoere en rauwe stijl voelt de Bamboo Orchid zich op zijn plek. De bloemenwolken in verschillende kleuren zijn de aandachtstrekkers in een rauw interieur met betonnen wanden en oude houten balken. Ze krijgen meteen een hele andere look als je ze plant in metalen blikken of uitgespoeld in een oud laboratorium glas. Zet ze samen op oude houten tafeltjes of in oude veilingkratten.

Stylingidee

Een Bamboo Orchid heeft een prachtig wortelstel en kan goed in een laagje water groeien. In een oude vaas of in een laboratorium glas ziet het er heel indrukwekkend uit en het is zo gedaan. Neem de orchidee voorzichtig uit de pot en haal en schud het merendeel van de grond rond de wortels weg. Spoel daarna de wortels goed uit onder lauw water, net zolang tot het wortelstel schoon is. Zet de orchidee dan in laagje regenwater op kamertemperatuur. Controleer regelmatig of de plant nog genoeg water heeft.